На прошлой неделе моя подруга детства Алиса Складманн и я приготовили восхитительный обед в русском стиле исключительно из полезных продуктов растительного происхождения.

Совсем недавно Алиса запустила свой блог о еде – Modern Matryoshka, где исследует восточноевропейские пищевые традиции и предпочтения.

unnamed-3

Мы очень любим русскую кухню, но в то же время понимаем, что большая порция жареного мясного блюда может вызвать чувство тяжести, усталость. Русская кухня является одной из самых ярких и питательных – богатая здоровыми злаками, корнеплодами, грибами и фруктами, доступными в течение всего года.

Вдохновленные образом жизни друг друга, мы создали здоровый растительный ответ русскому застолью. В течение недели мы будем делиться вкуснейшими рецептами веганских котлет, голубцов и салатов!

СВЕЖИЙ САЛАТ ИЗ ОГУРЦОВ И УКРОПА

IMG_3122

Ингредиенты:

  • 4-5 огурцов
  • 1 столовая ложка оливкового масла
  • Охапка свежего укропа (нарезанного)
  • 1 столовая ложка уксуса
  • Соль и перец по вкусу

Метод:

  1. Разрежьте огурцы вдоль на четверти и еще 3 раза в ширину.
  2. Соедините все ингредиенты вместе и перемешайте.

IMG_3121IMG_3123

Here goes the first post of the beautiful Russian inspired plant based lunch that I have created beginning of the week with my dear friend Alisa Skladmann.

My childhood friend Alisa has recently launched her food blog Modern Matryoshka exploring flavors from her Eastern European roots. Being born in Germany in a big Russian family makes it quite difficult to grasp true identity, Modern Matryoshka is all about awakening childhood memories in a more contemporary approach.

We both love and embrace Russian cuisine but at the same time also agree that having had a full fried and meaty russki meal can leave you feeling heavy and bloated!

The two of us believe that Russian cuisine is one of the most colourful and nourishing one - rich in healthy grains, root vegetables, mushrooms and fruits available throughout the whole year.

Gotten inspired by each other’s lifestyles, we’ve created the healthy meatless answer to the Russian Zakuska table!

Here's our first dish!

FRESH CUCUMBER SALAD WITH DILL

Ingredients:

  • 4-5 garden cucumbers
  • 1 tbsp of sunflower oil or olive oil
  • Fresh dill, chopped
  • 1 tbsp vinegar
  • salt & pepper to taste

Directions:

  • Cut cucumbers lengthwise in quarters and widthwise in 3
  • Add all ingredients together and mix together
  • Hold off salt and pepper until you serve!